Friday, May 8, 2009

Sejak dahulu

Dahulu kami jalan beriringan. Memijak tangga menuju ke kelas.

Sekarang kami disini kembali. Menghadap bangunan lama itu. Tetap berdiri. Bagaimana constructionnya pun tidak diketahui. Hanya yang kami tahu, itu sekolah kami. Tempat dia dan saya dan mereka menggapai satu misteri. Mesteri apa? Fikir sendiri. Mungkin misteri plot Meniti Kaca. Mungkin juga, peta dunia dan sejarah melayu lama. Mitosis Meiosis persis gubahan termanis. Trigonomatery juga kami suakan bersama right ventricle artery. Bila ditanya, kami kata itu semua misteri. Cikgu tanya kembali, misteri apa? Kamu jawab sendiri. 

Introduction semata diatas itu. Warm up seketika sebelum memulakan bicara. 

8 am- 11 am= SMKBBB ( PPIM kawad) Jenguk para guru. (bella jual shirt muslimah-indah warnanya)

1 pm- 3pm= Alamanda ( Lunch, Bowling, do shopping)

Pihak terlibat= bella, mira, najah, sayba, seha, sela, umi, una & yam.

Certain ad yg hendak berangkat ke matrikulasi minggu hadpn (11 mei) 

Selamat maju jayaa sayang-ku. 

Tiga kali ciuman di pipi, bermula dari kanan, kiri dan kanan.
Dengan merendahkan hati dan diri
Betapa hinanya aku di sisi Allah.
Memaafkan dosa muslimah itu 
dan memohon maaf atas dosa-dosa aku padanya 
Kami berpelukan erat. 

Suatu hari nanti kita akan ketemu lagi. 

kamu ingat tak, dahulu kita sentiasa mendoakan dan mengingati sesama sendiri. 

Sekarang dan satu waktu nanti pun tetap sama dalam isi hati. 

di bibir ku meniti, pada lubuk hati dihayati,
Semoga kejayaan itu bisa dimiliki suatu masa nanti.

ameen. 


Bella Business Baju

Alamanda-MPH

Tidak ketemu sama ini;




Ngaaa..Nak tunggu kak long pulang atau beli sendiri? Kalau tunggu kak long pulang mungking saat itu sudah busyyy. Tidak boleh jadi. 



Ini juga menarik hati






Kempen jimat, tak jadi beli. Ade offer nk belanja? 



Bila lagi?



8 comments:

honey'z said...

i xde duet nk blanje sayba beli itu buku..
huhu...
:p

Maryam said...

sedih lak bace post ni.. haha..
lps ni lmbt sket la kite bace.. but i'll k.. :-)
x nk ltk gamba? haha~
neway, tggu ur b'day.. br kite blanje.. :p

farah wahidah said...

waaa... sedih.,.. xdpt gi..
ataupun x di invite?
huhu,,
neway, rindu korg sgt2.
sahabat dunia akhirat!

bella said...

sngt sdeyhh ouh yam
ayat die..perghh ^^

nusaibah said...

eza; pi cari duet.cpt.haha.;P
yam; lmbt un xpee. be safe babe.blaja rjn2 kat sane. tunggu brthdy? haha. bile ek? lmbt arh yam. haha songeh.
farah; nih ktorg g xplan. klau plan mesti ajak sumee. huhu.yupp. sahabat ku juga ;))
bella; ayat? ske mengayat.hobi. jgn sedih2 kat cni.haha.

Aishah said...

saiba. sabtu ni atau nex week free x? syerah ngn kte nk ajk gathering kat metropoint kjg. mira da pgi matrix xsilap...nafeesa bz. 3 org pn ckp la huhu. kte jmpe sblm pgi ipt mne2 nk?

LiYAnA sYAmiMy ♥ said...

saiba.. pandai ker main bowling.. haha. em.. sedey2.. tata titi tutu.. salam..
nanti xjumpe dah.. huhu.. best of luck...
uia la kate kan.... cayak tu

nusaibah said...

ahaa. mimy nihh. kt mn reti men bowling. ari2 un 1st time pegang bola die. tp xmen un. jd pemerhati setia je ;))

mimy un same, gdluck! nnt kt saket kt nk jumpe doctor drp usim nih.